Håravfall | Hitta effektiva lösningar mot håravfall

Hårtransplatation

På senare år har intresset för operationer med hår- implantat ökat avsevärt, eftersom två av tre män och en av fem kvinnor lider av håravfall i någon mån. Hos män är arv den främsta anledningen, medan hos kvinnor är de hormonella förändringarna så som klimakteriet, de huvudsakliga orsakerna.

Marknaden erbjuder för närvarande olika tekniker för hår- implantat, även om det bör klargöras att denna operation inte kan hjälpa alla dem vars håravfall är totalt. För att den sökande ska vara lämplig, är det viktigt att det fortfarande växer en del hår på sidorna och baksidan av huvudet, eftersom man där ifrån kommer att behöva donera hår.

Ingreppet

Huvud

Efter en detaljerad studie om ditt håravfall, utförd av en kirurg, informerar denne dig om allt som har med operationen att göra, tekniken som används och väntade resultat. Förfarandet bygger på att flytta en remsa av hårbotten från baksidan av patientens huvud. Denna del har inga DHT receptorer, så det blir permanent och kan inte falla av. Härifrån går man vidare till små doneringar (1 till 3 enheter hår) som måste genomföras med maximal precision i de kala områdena.

 

Huvud

Lokalbedövning används och förfarandet innebär att man måste besöka sjukhus, men patienten kommer hem samma dag. Resultatet är livslångt eftersom håret implanteras hos patienten. Eftersom den postoperativa vården är mycket enkel, patienten kan endast känna litet obehag, så kan denne återgå till sitt normala liv mycket snabbt. Men du bör veta att det kommer att behövas mellan 3 och 4 operationer för att uppnå optimala resultat, alltid beroende på, naturligtvis, vad din grad av skallighet är.

Komplikationer kopplade till metoder med hår- transplantat

Bland de komplikationer som är vanligast när det gäller hår- transplantat finns följande:

Avvisande av de insatta implantaten

Ibland händer det att implantatet avvisas av vår egen kropp (som det ibland kan hända med organtransplantationer). I de fallen så måste man återigen gå igenom kirurgi och börja om processen.

Ärr eller blödningar

Ärrbildning och blödning är mycket vanligt när det gäller denna typ av implantatingrepp. Det sker som en följd av de starka spänningarna som finns i hårbotten och att man minskar densamme under operationen med vissa metoder.

Håret växer inte jämt

Det kan bli så att det inte blir jämt, i vissa fall, med det håret som har transplanterat, särksikt om man implanterade i närheten av ett område där det är mycket tunt (det kan dock ordnas med ytterligare kirurgi).

Infektioner och inflammationer

Precis som när det gäller alla övriga kirurgiska ingrepp finns det en risk för infektioner och inflammationer.

Vinn 50SEK som välkomstpresent! Skriv upp dig och njut NU av 50SEK rabattoch många andra erbjudanden