Håravfall | Hitta effektiva lösningar mot håravfall

Orsaker till skallighet

Det finns många orsaker till håravfall, men de vanligaste är ärftlighet och ålder. En del orsaker, dock inte alla så vanliga, är:

gener

Genetiska orsaker: Många gånger beror håravfall på ens föräldrar arv, när det är så, är processen oundviklig. Faktorer så som brist på sömn eller emotionell stress ökar håravfallet. Det finns även ärftlig alopeci där personen direkt föds utan hår men det är inte vanligt.

Hormoner

Hormonella problem: Höga testosteronhalter, dåligt funktionerande sköldkörtel, äggstockarna, hypofysen och binjurarna kan också orsaka håravfall.

Problem med kosten

Problem med kosten: Undernäring, vitaminbrist, blodbrist och problem med att absorbera näringsämnen och sjukdomar som anorexi, påverkar direkt hårets utveckling. På samma sätt kan en brist av protein eller fett, vilket är karakteristisk för personer som följer strikta dieter, leda till samma resultat.

Kemiska produkter och läkemedel

Kemiska produkter och läkemedel: Användandet av vissa kemiska produkter så som kemoterapi, vilket används i cancerbehandling, och vissa läkemedel såsom betablockerare (?-blockerare) som används för hjärtsvikt kan orsaka håravfall. Vissa antidepressiva läkemedel ger också samma effekt.

Psykologiska orsaker

Psykologiska orsaker: I många fall kan personliga krissituationer, obehagliga känslotillstånd och akut fysisk eller psykisk stress orsakat av olika skäl såsom feber, blödningar, förlossning, och så vidare. vara den utlösande faktorn för alopeci..

Vinn 50SEK som välkomstpresent! Skriv upp dig och njut NU av 50SEK rabattoch många andra erbjudanden